MiklósCsabi Pincéje

Csoda ezerjó 2022

Évjárat

2022

Szín

Fehér

Típus

Bor

Szőlőfajta

Ezerjó

Szárazság

Félszáraz

Ország

Magyarország

Borvidék

Mór

Alkoholtartalom

13 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Fogyasztási hőmérséklet

9,00 C

Maradék cukor

10 g/L

Ez egy Csoda! Csabi legelső bora, ami arról kapta a nevét, hogy csoda, hogy nem rontotta el. Mindez még a 2000-es évek elején történt. Azóta mi történt ezzel az első próbálkozással? Egy olyan zseniális bor készült belőle, ami világ szinte is megállja a helyét. Aranysárga szín. Ritkán látott tisztaság. Na és az íz? Erről csak akkor beszélek, ha együtt kóstolhatjuk 😉

  • Testes
  • Trópusi gyümölcsös
  • Tölgyfahordóban érlelt

5 000 Ft

Egységár: 6 667 Ft/L

Nem rendelhető

Belföldön Ingyenes szállítás 15 000 Ft felett

Biztonságos fizetés

  • Testes
  • Trópusi gyümölcsös
  • Tölgyfahordóban érlelt

Ez egy Csoda! Csabi legelső bora, ami arról kapta a nevét, hogy csoda, hogy nem rontotta el. Mindez még a 2000-es évek elején történt. Azóta mi történt ezzel az első próbálkozással? Egy olyan zseniális bor készült belőle, ami világ szinte is megállja a helyét. Aranysárga szín. Ritkán látott tisztaság. Na és az íz? Erről csak akkor beszélek, ha együtt kóstolhatjuk 😉

Az évjáratról

A 2022-es évjáratot a borászati közösség optimizmussal fogadta, tekintettel a kedvező időjárási körülményekre. Az év során a csapadék és a napsütés egyensúlya ideális feltételeket teremtett a szőlők egészséges fejlődéséhez. Ennek eredményeként a borászok kiváló minőségű szőlőből dolgozhattak, ami lehetővé tette, hogy széles palettáról válogathassanak borok készítésekor. A 2022-es borok karakterében a harmónia dominál, ami ezt az évjáratot különösen vonzóvá teszi a fogyasztók számára. Összességében a 2022-es évjárat remek választás a minőségi borok kedvelői számára.

Ezerjó

Régi magyar fajta, az apró móri borvidék zászlóshajója, őshazáját is valahol Buda és a Balaton között kell keresnünk. Bora többnyire savhangsúlyos, tüzes, viszonylag semleges aromatikájú, ugyanakkor aszúsodásra hajlamos, így egyedi édesborok is készülnek belőle. A 20. század elején még nagyon elterjedt volt, mára kb. 500 hektáron maradt fenn, elsősorban persze Móron, valamint a neszmélyi és a kunsági borvidéken.